Help… we gaan een huis bouwen! - Pinta
INSPIRATIE

Help… we gaan een huis bouwen!

14 maart, 2023

Als je een nieuw huis laat bouwen komt er veel op je af. Allereerst ben je al druk geweest met de aankoop van een stuk grond, het kiezen van de architect, vergunning aanvragen en het zoeken naar een goede aannemer. Is dat allemaal geregeld dan kan er begonnen worden met de bouw. Maar... eigenlijk ben je dan één belangrijke stap vergeten, nl. het op laten stellen van een interieurontwerp. Nee, dat is niet van latere zorg! Een interieurontwerp gaat uit van je gezinssamenstelling, je routing en je smaak. Een interieurontwerp brengt inzichtelijk of het ontwerp van de architect ook aansluit bij jouw situatie en dagelijkse rituelen. 

Routing

Een efficiënte routing is heel belangrijk. Hoe is bijvoorbeeld de routing van de boodschappen? Probeer deze weg zo kort mogelijk te houden, want daar heb je dagelijks profijt van. Wil je een open ruimte of liever toch een afscheiding zodat je je terug kunt trekken binnen je gezinsleven. Hou ook rekening met de verschillende levensfases. Kleine kinderen worden snel groot. Stem dus niet alles af op het speelhoekje dat er moet komen. Dit zijn allemaal punten waar een interieurontwerper je bij kan helpen. 

Waar moeten de lichtpunten komen?

Dit is de vraag die al heel snel aan je gesteld wordt en waarbij veel mensen in de stress schieten. Ook wel logisch want hoe kun je nu antwoord hierop geven zonder dat je weet hoe je het gaat inrichten. Een interieurontwerper kan je ook hierbij helpen. Een lichtplan maakt deel uit van een goed interieurontwerp en houdt rekening met sfeer-, basis- en accentverlichting. Sfeerverlichting hoort bij de gezellige avonden met vrienden of bij een avondje tv-kijken. Basisverlichting is het licht dat nodig is om schoon te kunnen maken en de gehele ruimte extra licht te geven. Accentverlichting licht een hoekje uit waar een plantenzuil staat of een mooie fotocollage. Ook de kleur van het licht is belangrijk. Ook ledverlichting kan geleverd worden in warm wit oftewel 2700K. Maar je moet er wel op letten dat dit duidelijk is bij de installateur.

Ook vloerspots hebben een verrassend effect in de sfeer van je interieur. Met name bij de industriële woonsfeer past dit heel goed. Iets waar je niet 1-2-3 aan denkt waarschijnlijk. 

Voor interieuradvies ben je Pinta aan het juiste adres. Bekijk de mogelijkheden op deze website.

We wensen je een prettige bouwperiode toe!

Deel dit bericht op social media
ONZE PARTNERS