Plantstyling - Pinta
INSPIRATIE

Plantstyling

30 maart, 2018

Konden ze nog populairder worden, planten? JA! Planten zijn echt super hip en niet aan te slepen! Ook 2018 is weer een groen jaar waarin de natuur in ons interieur centraal staat. Daar horen veel planten in en om het huis natuurlijk voor de volle 100% bij. Planten zijn niet meer weg te denken uit ons interieur .

Van losse cactus tot gevulde plantenbakken in je woonkamer: het kan en mag allemaal. De ouderwetse planten zoals de Monstera, Ficus en hangplanten zijn weer helemaal terug van weg geweest. Laat je goed voorlichten over de verzorging zodat je weet wat de planten nodig hebben.

Natuurlijk hoeft het helemaal niet zo overdreven. Laat je inspireren en kijk of deze trend je aanspreekt. Misschien is één grote plant in een kale hoek al voldoende en dan maar eens kijken wat voor effect het heeft. Een groot voordeel is dat planten lucht zuiverend werken dus ze zijn gezond en rustgevend.

Style je interieur met een plant

Elke kamerplant heeft zijn eigen voorkeuren, de één staat graag in de zon terwijl de ander liever op een plek met iets meer schaduw staat. Voor elke plek in huis is er wel een geschikte plant te vinden. In de woonkamer kies je misschien liever voor decoratie planten, terwijl in de werkkamer een luchtzuiverende plant heel nuttig is.

Iedere kamerplant heeft natuurlijk zonlicht nodig om te overleven en kan dus nooit in een ruimte zonder daglicht worden geplaatst. Een plant die te weinig licht ontvangt zal geen nieuw blad vormen en langzaam wegkwijnen. Toch zijn er planten die ook met heel weinig daglicht kunnen overleven. Ideaal op dat donkere plekje in de woonkamer (vlak naast het raam bijvoorbeeld) of in de hal. Deze schaduwplanten zijn trage groeiers en hebben weinig water en voedingstoffen nodig. Vaak hebben ze donkerder blad dan planten die in het licht staan. Wanneer een plant in schaduw staat zal het blad donkerder worden en gaat hij minder verbruiken dan wanneer je hem bij het raam zet.

Maak een statement in je interieur met een plant

Met een grote kamerplant maak je een echt statement in je woonkamer. Naast decoratief zijn grote planten ook nog eens functioneel: ze verbeteren de luchtkwaliteit en regelen de luchtvochtigheid in huis. Zo’n Urban Jungle heeft dus een weelderig effect én is goed voor je gezondheid. Het is natuurlijk ook fijn als de verzorging van een plant niet al te moeilijk is. De plek waar je hem neerzet is daarom erg belangrijk.

Bij mooie, gave en hippe planten horen natuurlijk ook prachtige potten. Een plantenpot maakt de sfeer bepalend en compleet. Ook telt het formaat van de pot erg mee voor het creëren van de juiste verhoudingen. Wees daarom niet te bang om een keer een grote en zware pot te gebruiken. Of kies voor een handige kleine pot die je in een grote hoge mand kunt verstoppen.

Mocht je het niet meer weten, wij bij PINTA helpen je graag met het uitkiezen van de juiste plantstyling in je huis. Door een goede ‘boodschappenlijst’ te maken voor jou weet je precies welke planten en potten voor jou geschikt zijn. Maar ook kunnen we meteen andere woonaccessoires adviseren in de shoppinglist.

Deel dit bericht op social media
ONZE PARTNERS