- Pinta

Slaapkamer Inrichten

Persoonlijk Interieuradvies helpt je met een advies voor het inrichten van jouw slaapkamer.
Onze ervaren interieurontwerpers denken met je mee en gebruiken jouw smaak en stijl bij een persoonlijk advies voor jouw slaapkamer.

Via de aanvraagmodule geef je aan wat voor soort advies je wil. Je kan daarbij de benodigde informatie zoals plattegronden, gewenste kleuren en mogelijke meubelen uploaden via de tool of je eigen Pinterest-moodboard.
Op basis van deze informatie kunnen onze ontwerpers een interieuradvies op maat uitbrengen. Je kunt er ook voor kiezen om in een persoonlijk gesprek met één van onze ontwerpers je smaak en wensen toe te lichten.

Onderdelen van de slaapkamer
Bij het inrichten van de slaapkamer zijn een aantal onderdelen van groot belang. Deze onderdelen komen terug in nagenoeg elke slaapkamer. Het inrichten begint dan ook bij deze essentiële zaken!

Bed
Het bed is één van de belangrijkste elementen in de slaapkamer. Een goed bed is dus bijna altijd het startpunt van de inrichting. De keus voor een goed bed is extra cruciaal omdat het niet alleen een sleutelrol speelt in de interieurontwerp, maar ook voor je gezondheid essentieel is. Een gemiddeld mens besteedt één derde deel van zijn of haar leven in bed. Een groot deel van je comfort hangt dus af van het type en de kwaliteit van het bed.

De verlichting
De verlichting zorgt voor sfeer in de slaapkamer. Het is belangrijk dat je verschillende niveaus van verlichting hebt. Het moet mogelijk zijn om de kamer volledig te verlichten, maar ook romantische verlichting op zijn tijd is wel zo prettig. Lampen met dimmers zijn om deze reden uitermate geschikt voor een slaapkamer.

Ook de verduistering van de slaapkamer is cruciaal. Denk na over het type gordijn en de mate van verduistering. Ook hier is het belangrijk dat je kan variëren en dat de gordijnen aangepast kunnen worden op de situatie.

Muren
De meeste mensen kiezen voor behang of verf voor de muren van de slaapkamer. Soms kan de combinatie van beiden juist heel leuk uitpakken. Zeker in een retro inrichting is verf en behang een sterke combinatie.
Als je besloten hebt of je verf, behang of een combinatie wil, kies je een kleur of patroon. Kleurgebruik kan een belangrijk effect op je gemoedstoestand hebben. Word je erg onrustig van felle kleuren? Kies dan voor zandkleuren of basic kleuren.

De vloer
De vloer bepaalt voor een groot deel de uitstraling van de ruimte. Een lichte vloer creëert het gevoel van ruimtelijkheid. Een donkere vloer kan heel prettig zijn bij het opstaan en het in slaap vallen, omdat het de kamer minder fel van kleur maakt. Ten tweede bepaalt de vloer het comfort van de kamer. Ga je voor een strakke en makkelijk schoon te houden houten vloer, of kies je voor een lekker warm tapijt.

Al deze keuzes maken een compleet plan voor de inrichting van de slaapkamer ingewikkeld. De interieurontwerpers van PINTA Persoonlijk Interieuradvies helpen je graag.

TIPS BIJ HET INRICHTEN VAN JE SLAAPKAMER

Naast bovenstaande elementen hebben we ook een aantal algemene tips voor de inrichting van jouw slaapkamer:

Kleurgebruik
Deze hebben een belangrijk effect op je gemoedstoestand. Word je erg onrustig van felle kleuren? Kies dan voor zand of basic kleuren.

Kleine slaapkamer
Spiegels geven een ruimtelijker gevoel en zorgen voor een betere lichtval.

Accessoires
Deze kleden de slaapkamer aan. Denk bijvoorbeeld aan mooie kussens voor een rijke bedopmaak.

EEN PERSOONLIJK INTERIEURADVIES VOOR DE SLAAPKAMER

De interieurontwerpers van PINTA helpen graag bij de inrichting van de slaapkamer. We stellen aan de hand van jouw smaak en voorkeur een interieuradvies op maat op. Via onze aanvraagtool kun je specificeren wat voor advies je wilt en eventueel bestanden uploaden om ons een beeld te geven van jouw interieurwensen.

Wil je liever eerst vrijblijvend contact met één van onze ontwerpers? Laat dan een terugbelverzoek achter via onze contactpagina.

INSPIRATIE VOOR JOUW EIGEN HUIS?

Vind je het lastig om je kamer goed in te delen? Of wil je een huis inrichten en weet je niet hoe je dat moet aanpakken? Voor elke woonwens hebben wij een passend advies.

ONZE PARTNERS