Interieur - De vloer als basis - Pinta
INSPIRATIE

Interieur - De vloer als basis

17 mei, 2017

Wat voor type vloer hoort bij het interieur?

Allereerst is het goed om na te denken over de functionaliteit van de vloer. Zijn er (nog) kleine kinderen in huis of huisdieren, die het nodig maken om regelmatig schoon te maken? Dan is een praktische keuze, een gladde en sterke vloer zoals marmoleum, PVC of een laminaatvloer ideaal. Als je het plezierig vindt dat je niet direct alles ziet op de vloer, kies dan voor een vloer met wat meer uitgesproken ‘tekening’. Daar zie je wat minder op dan op een vloer die egaal is en uit één tint bestaat. Voor een budgetkeuze is vinyl ideaal: deze vind je in prachtige en eigentijdse houtprints.

Ben je op zoek naar een gietvloer-achtige basis? Kijk eens in de collectie van Marmoleum, en kies bijvoorbeeld voor een walton. De egale grijze versie is een budgetvriendelijk alternatief voor de wat kostbaardere gietvloer. Voor een slaapkamer kan het heerlijk zijn om voor tapijt te kiezen. Zacht en warm aan je voeten als je opstaat, en ook de uitstraling van tapijt is comfortabel en voelt rijk aan.

Een interieur met een donkere of een lichte vloer?

Ja, dat is eigenlijk een heel persoonlijke keuze. Ben niet bang om een donkere vloer te kiezen. Doorgaans komt er veel daglicht onze huizen binnen, en een vloer die wat zwaarder van tint is, geeft letterlijk grond onder onze voeten en voelt heel plezierig aan. Vraag jezelf af of je grote contrasten in je huis wil: dit kan een leuke spanning geven , maar een interieur met wat minder contrasten zorgen voor meer rust. Heb je veel spullen in je huis staan, dan is deze laatste optie een goede keuze. In dit geval kies je je kleuren en tinten wat dichter bij elkaar. Heb je vooral wat donkerdere meubelen, kies dan ook voor een wat donkerder vloer. Zo houd je de uitstraling mooi rustig.


Meer over dit onderwerp? Vraag het ons via de gratis interieurvraag of kijk op Decorette.nl

Deel dit bericht op social media
Onze partners