Hoe vertaal je trends naar je huis? - Pinta

Hoe vertaal je trends naar je huis?

09 januari, 2023

Het is erg leuk om de trends te volgen. Het wil niet altijd zeggen dat je ook alle trends moet opvolgen. Laat je erdoor inspireren, doe ideeen op, maar blijf wel je eigen smaak volgen. Het is een goed idee om de basis in je huis, zoals de vloer, grote (zit) meubelen en raamdecoratie in een neutrale sfeer te kiezen. Zo kun je heel fijn wisselen van sfeer, zonder dat je direct een grote aanslag hoeft te doen op je portemonnaie.

Trends zie je terug in veel elementen uit het interieur: vormgeving is een hele belangrijke en opvallende: zijn de vormen strak en recht, of juist afgerond of vloeiend?  Zie je veel details in de vorm? Dit is een herkenbaar element van een klassiekere stijl. Wat voor soort hout wordt er veel gebruikt? Is dat rustig en ingetogen eikenhout, of een soort met veel noesten en ‘tekening’? En hoe worden meubels gestoffeerd? Zijn dat natuurlijke en linen-achtige stoffen, of juist superzachte velvets? Uit deze vragen kun je al opmaken, dat je niet zomaar een trend moet toepassen in je interieur: sommige elementen passen beter bij jou als persoon dan andere. Het belangrijkste is, dat het een huis moet zijn, dat bij je past.

Tip: koop van een aantal interieurmagazines de laatste editie en blader ze door: scheur uit wat je aanspreekt. Als je die plaatjes bij elkaar legt, zie je eigenlijk in één oogopslag wat je mooi vindt.
Naar aanleiding hiervan ga je keuzes maken: zie ik vooral strakke vormgeving, of is die juist rond? Wat voor (soort) kleuren zie ik? Ontdek ik prints en dessins, of is alles effen? Zijn er items die een eyecatcher kunnen zijn in je interieur? Zoals een grote hanglamp van draadmateriaal, of een XL-bank met een uitgesproken tropische print? Ga dan vanuit die opvallende elementen verder combineren. Bedenk wel bij in het oog springende items dat deze niet altijd tijdloos zijn. Vind je ze vooral nju mooi? Of is zo’n gordijn met opvallende streep iets waar je al Jaren naar kijkt?

Op een goede manier de combinatie maken is niet altijd eenvoudig. De ontwerpers van Pinta helpen je graag bij het samenstellen van een heerlijk en persoonlijk interieur. Dit kan een eerste aanzet zijn, waarmee je al snel geholpen kunt zijn, maar ook een uitgebreid advies, waarbij we tot in detail ingaan op meubilair, kleur- en stofferingsplan én alle accessoires. Dus tot in de puntjes uitgewerkt.

Deel dit bericht op social media
ONZE PARTNERS