Ruimtedelers Return of the room-divider - Pinta
INSPIRATIE

Ruimtedelers Return of the room-divider

22 februari, 2019

Qua verhoudingen in onze huizen is er altijd veel ontwikkeling en evolutie. In het begin van de 20e eeuw, waren huizen niet groot, en ingedeeld in verschillende kamertjes. Sommige ruimtes waren zelfs bedoeld voor ‘de zondag’ of special gasten. Er kwam een tijd, zo begin Jaren 70, dat we graag de ruimte zo groot en licht mogelijk wilden maken. De prachtige glas-in-lood schuifdeuren warden eruit gesloopt, en de ‘doorzon’kamer was geboren.

We komen nu weer in een nieuwe fase terecht. We hebben verschillende ‘moods’ en willen ook dat de ruimte zich aan die mood aanpast. Een avond met een boek vraagt om een intieme plek met plezierige wat donkerdere tinten. Een uitgebreid diner met familie en vrienden weer voor volop licht en ruimte.

Huizen worden nog steeds royaal gebouwd, hoewel de tiny houses ook in trek zijn. Maar hier is de keuze om bewust klein en met weinig ‘huisraad’ te  leven. In de grotere huizen is het heel plezierig om je even te kunnen terugtrekken. Om deze reden zie je op dit moment weer veel kamerschermen in verschillende collecties terug. Hiermee kun je snel een ruimte een andere verhouding geven, door een stukje hiervan af te kaderen. Daarnaast is zo’n ruimtedeler ook een aanvulling op je interieur qua stijl. Het heeft ook een decoratieve functie. Kamerschermen zijn er in vele vormen, formaten en materialen. We spotten er laatst zelfs een waarop je kon projecteren. Zo kun je zelfs met bewegend beeld werken.

Een mooie bijkomstigheid is dat kamerschermen ook een acoustische werking hebben. Het zorgt voor meer rust in de ruimte.
Denk ook eens aan mooie stoffen die een ruimte even in delen kan scheiden: met een mooie rail aan het plafond is dit een overzichtelijk project.

Plezierige ruimtes ontwerpen voor verschillende ‘moods’ is iets waar de ontwerpers van PINTA je heel erg goed bij kunnen helpen. Zij komen met verfrissende ideeen als het gaat over een fijne indeling in je huis, waar een roomdivider wel of geen onderdeel van kan zijn.

Deel dit bericht op social media
ONZE PARTNERS