Nóg meer tips over kleuren kiezen - Pinta
INSPIRATIE

Nóg meer tips over kleuren kiezen

13 juli, 2018

Over kleur kunnen we dagenlang discussieren. In ons vorige blog gaven we al een aantal toptips over het toepassen van kleur in je huis. Maar omdat er zoveel over te vertellen is, geven we er graag nog een paar meer. Onze grootste tip die we kunnen geven: ben niet te terughoudend, want dan is het effect misschien niet wat je voorogen had. Door het verzamelen van foto’s uit tijdschriften of een pinbord aan te maken, ontstaat ook al een geweldige kleurinspiratie! Dit hoeven geen interieurplaatjes te zijn: uit een mooi bord eten, een toffe fashionfoto of een prachtig landschap kun je ook een prachtig kleurpalet filteren.

Tip 7

Bedenk dat je (oude) meubels ook (gedeeltelijk) een kleur kunt geven! Het kastje van oma wordt in zuurstokroze of koraalrood dan ineens een  blikvanger!

Tip 8

Houd je van een ‘grafische’ sfeer, overweeg dan eens om je kozijnen zwart of heel donkergrijs te maken. Dit geeft letterlijk kaders aan het uitzicht buiten en zorgt voor een stoere en industriele uitstraling.

Tip 9

Een plafond is standaard wit, en we overwegen hier eigenlijk nooit een andere kleur voor: Bedenk dat een plafond dat donkerder is dan de wanden, voor een intiemere sfeer zorgt. Vooral in hoge ruimtes echt een aanrader! Durf dit zeker in ruimtes waar je wat minder vaak bent, zoals een hal, of waar een fijne sfeer extra belangrijk is, zoals de slaapkamer.

Tip 10

Je kan de ruimtes heel subtiel optisch vergroten of verkleinen: de plinten in dezelfde kleur als je vloer, zorgt voor een vergrotend effect. Ook deuren en ramen kun je eenvoudig groter laten lijken door er een extra kader in dezelfde kleur omheen te schilderen.

Tip 11

Kleur is niet alleen verf, maar ook behang of een andere wandbekleding. Met behang kun je ook dessins of een interessante structuur toevoegen aan je interieur. Maar ook een betimmering van hout geeft direct veel sfeer!

Tip 12

Stem kleuren niet teveel op elkaar af: dus niet uit één kleurstrip drie tinten blauw kiezen, maar juist spelen met ernaast liggende blauwen. Zo ontstaat een veel verrassendere sfeer.

Blijft het een lastig vraagstuk om de juiste kleuren te kiezen?

De interieurontwerpers van PINTA denken graag met je mee, om alle kleuren in je huis prachtig op elkaar af te stemmen!

Deel dit bericht op social media
ONZE PARTNERS