Kleuren kiezen moeilijk….? - Pinta
INSPIRATIE

Kleuren kiezen moeilijk….?

09 juli, 2018

Als interieurontwerpers horen we vaak dat het zo lastig is om kleuren te kiezen voor je huis. Dat is natuurlijk best een beetje waar, maar dit komt vooral omdat mensen vaak het onderdeel kleur niet als een flexibel element zien. En dat is jammer. Als je basis in de grote keuzes, zoals vloer en grote meubelen neutraal en tijdloos is, kun je júist met kleuren uitpakken. Dit hoeft niet meteen een heel uitgesproken nuance te zijn. Een mooie zachte vergrijsde roze kan geweldig werken met een lichte houtsoort en koelgetinte stoffering.

Een kleur is ook niet forever… met een nieuwe tint, meteen een andere look in je interieur!

We geven graag een paar tips om je meer inspiratie te geven bij het kiezen van kleur.

Tip 1

Bedenk eerst wat je zou willen accentueren en wat je zou willen camoufleren. Als je dat helder hebt, wordt het meteen duidelijker met welke wand je wat meer kan spreken.

Tip 2

Zorg ervoor dat je in je kleur- en materialen palet een fijne balans hebt in zowel warme als koele tinten.

Tip 3

Maak gebruik van de architectuur van het huis. Heb je een mooie nis, of verspringing in de wand? Het kan prachtig zijn om hier van kleur of tint te switchen: zo ontstaat ook meteen meer diepte in de ruimte.

Tip 4

Kleuren tot precies in de hoek toepassen? Het kan verrassend en spannend zijn om de hoek om te verven of te behangen, of om juist eerder te stoppen.

Tip 5

Vergeet warme kleuren in koele kamers en vice versa. Kies de kleur die je mooi vindt, en zoek voor die ruimte een koelere of warmere variant van die kleur.

Tip 6

Wil je ruimtes met elkaar verbinden? Trek tinten dan een beetje door naar de andere kamers. Dit werkt vergrotend. Wil je de buitenruimte bij binnen betrekken, dan is het kiezen van zachte groenen een goed idee!

Blijft het een lastig vraagstuk om de juiste kleuren te kiezen?

De interieurontwerpers van PINTA denken graag met je mee, om alle kleuren in je huis prachtig op elkaar af te stemmen!

Houdt het volgende blog in de gaten, want daarin geven we je nóg meer inspiratie en tips over kleur

Deel dit bericht op social media
ONZE PARTNERS