Help! Hoe maak ik een keuze voor een vloerkleed - Pinta
INSPIRATIE

Help! Hoe maak ik een keuze voor een vloerkleed

06 februari, 2019

Interieurtip 1 - een royale maat!
Een kleed kies je niet snel te groot. Een vloerkleed moet als een eiland in de ruimte liggen, en letterlijk een verbinding zijn tussen verschillende meubel-elementen. In plaats van een vierkant of rechthoek, kun je ook eens denken aan een lange lopervorm, die bijvoorbeeld zit- en eetgedeelte met elkaar verbindt.

Interieurtip 2 - customizen
Veel kleden kun je op maat laten maken: maak hiervan zeker gebruik! De standaardmaten zijn in veel gevallen niet perfect voor de ruimte en de meubels. Laat dit door een expert voor je uittekenen, of breng het naar voren in een interieuradvies.

Interieurtip 3 - dessin of niet?
Dat kun je het beste laten afhangen van wat er voor de rest in je interieur staat: is er weinig dessin aanwezig, dan kan het een hele leuke eyecatcher zijn om juist voor dessin te kiezen. Wil je liever effen? Bijvoorbeeld omdat je al een uitgesproken vloer hebt? Je kan dan eventueel ook kiezen voor een kleed met verschillende kleuren draden, zodat het toch niet te vlak wordt.

Interieurtip 4 - lange of korte pool
Dat is vaak een praktische keuze! Met huisdieren of kinderen, is het schoonmaken van een hoogpolig tapijt wat arbeidsintensiever. Het is eerder een eigen overweging of je date r voor over hebt. Een hoogploig tapijt straalt wel direct wat meer luxe uit.

Interieurtip 5 - de afwerking
Je kan een vloerkleed –zeker op maat gemaakt- op veel verschillende manieren laten afwerken. Stoer, met een leren band erlangs, subtiel met een contrastkleur, of sober door voor een volumekarpet te kiezen: dan wordt het kleed ‘omgeslagen’ en de rest mooi opgevuld, zodat je een extra dik kleed hebt. Eigenlijk moet je best even door een proces heen bij de keuze van een kleed! In een interieuradvies komt dit zeker naar voren, en een geode keuze hierin zorgt de rook voor dat de rest van het interieur ook in balans komt!

Deel dit bericht op social media
ONZE PARTNERS