Heb je plannen voor een nieuwe badkamer? - Pinta
INSPIRATIE

Heb je plannen voor een nieuwe badkamer?

29 juni, 2018

Heb je plannen voor een nieuwe badkamer? Waar begin je mee?
Het is handig om eens rond te kijken bij badkamerbedrijven. Ook op Pinterest kun je veel inspiratie op doen. Verzamel afbeeldingen van hetgeen je mooi vindt. Op die manier krijg je inzicht in je smaak en wensen. Ga je nieuwbouwen? Dan kun je nog alle kanten op als je er op tijd bij bent. Wil je een bad en een douche? Of wil je juist een grote inloopdouche? Wil je een dubbele wastafel? Veel van deze aspecten hangen af van je gezinssituatie en je budget. 

Stel je gaat nieuwbouwen en je wilt een ruime inloopdouche in je badkamer. Denk dan eens na over een nisje op ooghoogte waar je de shampoo e.d. in kan zetten. De draaiknoppen van de douche kunnen het beste zodanig geplaatst worden dat je de douche aan of uit kunt zetten op een plek waar je niet nat wordt. Dus meestal naast de instap van de douche. Vooral met kleine kinderen is dat erg handig.

Een ligbad is een echte plek om heerlijk te ontspannen. Maar niet iedereen is die mening toegedaan. Je hebt echte badliefhebbers en -haters.  Probeer een bad uit in de winkel. Ga er gerust in liggen om de vorm te beoordelen. Ga je graag met z’n tweeën in bad? Zorg dan dat de waste aan de zijkant zit zodat je daar geen van beide last van hebt.Hoe groot moet je bad zijn? Kies je bad niet te groot. Het lijkt heerlijk een extra groot bad. Maar bedenk goed dat het veel langer duurt voordat het bad vol is. Ook verbruik je veel meer water en gas hiermee. Maar natuurlijk moet je bad ook niet te klein zijn, dat ligt niet prettig. 

Een dubbele wastafel is erg handig als je met meerdere mensen in huis woont. Wat je dan wel eens ziet is een dubbele wastafel met laden eronder. Eén grote brede lade eronder lijkt mooi strak maar is het wel handig als je met 2 mensen ervoor staat te tandenpoetsen?

Wat doe je op de muur? Tegels zijn nog steeds favoriet. Maar het schoonmaken van de voegen blijft vaak een ergernis. Daarom kiezen veel mensen voor grote tegels. Je kunt zelfs wandtegels krijgen van 80 x 200 cm. Prachtig! Maar erg duur en voor de tegelzetter erg lastig te verwerken wat het ook weer duur maakt. Mozaïek is al jaren een trend en brengt vooral sfeer in de badkamer… maar ja.. die voegen hè. Kies mozaïek op plekken waar niet dagelijks water op komt, dan is het prima te doen. 

Je kunt ook kiezen voor een speciale stuuk die geschikt is voor badkamers. Er zijn legio merken en samenstellingen op dit gebied. Denk aan Frescolori, Beton Ciré of Stuc Deco. De één is samengesteld uit gemalen natuursteen, de ander weer van beton of kalk. Allemaal prima soorten stuuk met een verschillende uitstraling en prijsklasse. Het voordeel van gestuukte muren in de badkamer is… juist ja… je hebt geen voegen meer! Ook maakt stuuk het makkelijk om met nisjes te werken. Met tegels komt er op de hoeken van nisjes en  muurtjes zo’n lelijk aluminium strip te zitten. Iets waar de tegelzetter tegenwoordig niet meer zonder kan. Met stuuk heb je dat niet nodig en kun je het veel mooier afwerken.

Weeg alle mogelijkheden goed tegen elkaar af en laat je goed voorlichten!

Deel dit bericht op social media
ONZE PARTNERS