Een nieuwe slaapkamer: hoe pak ik het aan? - Pinta
INSPIRATIE

Een nieuwe slaapkamer: hoe pak ik het aan?

19 april, 2018

Het is heerlijk overzichtelijk om een kleinere kamer in huis aan te pakken. Toch is het goed om voor iedere verandering in huis een plan te maken, zodat je goed overwogen je keuzes kunt maken en er voor langere tijd van kunt genieten. De slaapkamer wordt ook steeds meer een plek waar je langer bent. Niet alleen om te slapen, maar ook om te relaxen, wellicht wat te werken aan je laptop, of yoga-oefeningen te doen.
Hiervoor kun je perfect een van de PINTA ontwerpers uitnodigen, maar je kunt al wel gedegen voorwerk doen, zodat het plaatje dat je voor ogen hebt, ook eenvoudig uitgevoerd kan worden.

PInta slaapkamer inrichten

Hoe ga je aan de slag om je droomslaapkamer te verwezenlijken?

Tip 1 - Stijl en sfeer
Waarschijnlijk heb je al een goed beeld met betrekking tot de stijl: modern, klassiek, landelijk. Maar het is goed én leuk om ook na te denken over de sfeer. Dat zit hem vooral in kleurgebruik, gekozen dessin, details. Denk bijvoorbeeld aan: orientaals, scandinavisch, Afrikaans. Hiermee geef je echt karakter aan je slaapkamer. Verzamel wat knipsels die je als uitgangspunt kunt nemen.

Tip 2 - De indeling
Er zijn meestal niet zoveel opties om bed en andere meubelen te plaatsen. Toch is het leuk en interessant om te puzzelen met de ruimte en alle mogelijkheden af te wegen: Kan het bed een stuk van de wand, zodat je erachter een halfhoog wandje kunt plaatsen, waardoor je weer spullen uit het zicht kwijt kunt? Kun je een (kleinere) slaapkamer erbij betrekken zodat je een geweldige inloopkast kunt creeeren? Wat wil je allemaal in je slaapkamer kunnen opbergen, en is hier voldoende ruimte voor? Zowel zichtbaar als onzichtbaar?
Hiermee kunnen de PINTA ontwerpers je ook heel goed inspireren. Je komt zo weer op frisse vernieuwende ideeen.

Tip 3 - Verlichting
Zitten de lichtpunten die je nu hebt op de juiste plaats? Als je aan de slag gaat, is het de uitgelezen kans om electriciteitsleidingen te verleggen. Dan is alles mooi weggewerkt. Maak een plan waar algemeen, functioneel én sfeerverlichting in is verwerkt. En bekijk daarna welke armaturen passen in de stijl en sfeer die je hebt gekozen.

Tip 4 - Raambekleding
Bedenk welke raambekleding je belangrijk vindt. Wil je het helemaal donker kunnen maken, kies dan zeker voor een b

Tip 5 - Maak een handige to-do lijst
Dat helpt om structureel de ‘re-styling’ aan te pakken. Waar begin je mee, heb je vakmensen nodig (en plan die op tijd in), waar wil je shoppen?
Zorg dat je alles meteen aanpakt: heb je oude dekbedovertrekken die eigenlijk niet meer mooi zijn: vervang deze dan!

Tip 6. Het leukste voor het laatst
Accessoires kies je het best op het eind. Dan zie je precies wat er nog mist. Zo voorkom je teveel, of net de verkeerde spullen.

Wil je echt een verrassend plan? Laat je inspireren door een van de PINTA –ontwerpers.

Deel dit bericht op social media
Onze partners