Een houten vloer vraagt om contrast! - Pinta
INSPIRATIE

Een houten vloer vraagt om contrast!

22 juni, 2018

Wil je gaan verbouwen of je gaat verhuizen, één van de belangrijkste basiselementen voor je inrichting is de vloer. Dit is de grootste oppervlakte van de ruimte en de basis van je interieur waar je lang plezier van wilt hebben. Een houten vloer past helemaal binnen de huidige natuurtrend en is verreweg de populairste vloersoort. Niet zo gek , want een houten vloer geeft warmte en is de meest duurzame keuze. Maar hoe zorg je ervoor dat je je vloer op het mooist uit laat komen?

Plinten horen erbij

Zodra je voor een houten vloer kiest, moet je de plinten niet vergeten. Je vloer is pas echt af, als de plinten zijn aangebracht. Voor elke vloer is er wel een geschikte plint, je hebt ze in diverse hoogte- en diktematen. Kies je voor plinten met hetzelfde houtsoort als je vloer, dan maak je de ruimte groter en rustiger. Ook een witte plinten of plinten die je in dezelfde kleur als je deuren en kozijnen verft, geven rust. Houd je juist meer van contrast, kies dan voor een extra hoge plint met bijvoorbeeld een gefreesd profiel. Plinten zijn ook heel handig om je kabels en snoeren mee weg te werken.

Kleur geeft contrast

Door de neutral uitstraling van hout heb je vrijspel om te experimenteren  met kleur in je woning, zoals bijvoorbeeld op je muren. De contrasten mogen best duidelijk aanwezig zijn, waardoor er meer diepte ontstaat. Een donkergrijze wand is bijvoorbeeld prachtig bij een licht eiken vloer. Zachte groentinten in warme en koele nuances en blauwtinten geven weer een heel frisse sfeer bij een houtenvloer. Het hout zorgt juist voor de warmte. Aardetinten zoals oker, nude en lever gaan heel mooi samen met een houten vloer.

Combineren

Je houten vloer kom het mooiste tot z’n recht als je andere materialen toevoegt in je interieur zoals textiel, metaal en glas. Maak combinaties met verschillende vormen, hoekigen strak gaan mooi samen met ronde vormen. Kies dan wel voor een paar items die opvallen: een mooie lamp of tafel bijvoorbeeld. Ook een vloerkleed met een bijzondere vorm werkt goed.

Deel dit bericht op social media
ONZE PARTNERS