De zachte kant van hard… - Pinta
INSPIRATIE

De zachte kant van hard…

30 maart, 2018

De eigenschappen van keramische vloer- of wandtegels zijn bekend: hard, koel en praktisch voor je interieur. In veel ruimtes waar tegels worden toegepast, ontstaat daardoor vaak een wat koelere, afstandelijke sfeer. De badkamer kreeg van oudsher een hele binnenzijde van tegels. Die zijn functioneel en kunnen tegen vocht én een stootje, je kunt ze daardoor ook perfect schoonhouden. Door combineren met andere materialen zoals hout en textiel komt de sfeer vaak weer in balans. Of door het toevoegen van warme tinten ontstaat ook een wat toegankelijkere uitstraling.  

Gelukkig is er erg veel ontwikkeling in de looks van tegels, er wordt op een heel knappe manier gekeken hoe de tegel zelf een zachtheid kan uitstralen.  

Bijzondere structuren

Het begint al met bijzondere structuren. Doordat een tegel niet glad en glanzend hoeft te zijn, kun je spelen met het oppervlak. Door structuur aan te brengen, ontstaat diepte en schaduwwerking. Een tegel lijkt daardoor al veel zachter te zijn. In combinatie met warme tinten, zoals bruinen en warme grijzen, wordt dit effect versterkt.
Soms kunnen tegels door de structuur zelfs op een heel ander materiaal lijken, metalen bijvoorbeeld.

Printen op keramiek

Dessins beginnen erg op te komen in het uitgebreide aanbod van tegels. Printen op keramiek wordt steeds geavanceerder en ook hier kun je perfect een diepte-gevoel creeeren. De wanden lijken soms zelfs een ‘behangetje’ te hebben. Heel fraai in de keuken, badkamer, maar ook mooi in een hal of woonkamer. De beschikbare dessins zijn zeer divers, en voor iedere sfeer en stijl. Grafische prints zijn heel uitgesproken en daar kun je prachtig mee spelen. Met deze geometrische vormen maak je echt een statement in de ruimte. De looks van een portugese of marokkaanse tegel wordt zeer authentiek nagebootst in print. En ook het gevoel dat een handgeknoopt perzisch tapijt je geeft, zie je vertegenwoordigd in een collectie tegels.

Deel dit bericht op social media
Onze partners