De nieuwe classics! - Pinta
INSPIRATIE

De nieuwe classics!

23 februari, 2018

Klassiek is het nieuwe modern. Dat was heel duidelijk zichtbaar op de afgelopen editie van de vakbeurs in Parijs, maison & objet. Diepe, donkere kleurnuances, superzachte velvets en prachtige klassieke (en nog steeds botanische) prints. Het is mooi om te zien hoe al die klassieke elementen in een nieuw jasje weer superspannend zijn in je interieur. Wil je thuis ook die ‘classic touch’ bereiken, dan zijn een aantal elementen een fijne aanwinst!

Het begint met kleur: stem de tinten van meubels en stoffering op elkaar af, maar zorg dat je met verschillende nuances werkt. Zo ontstaat een mooie diepte in huis.
Een diepe oranjerood, die ook iets vergrijsd is, is een prachtige basis. Vul aan met zachte poederige roze- en groentinten. Voeg gerust ook een terracotta toe, en vergeet niet om een ‘over-de-top’ dessin toe te voegen. Mag het spannend? Ga dan voor een grote wand, met een wilde behangprint. Liveer wat subtieler? Dat kan natuurlijk ook. Zoek dan een paar fijne accessoires, zoals kussens en plaids uit. Dan is het dessin element wat genuanceerder aanwezig.

Voor de stoffering kies je voor aaibare fluwele stoffen, afgewisseld met stoffen met een mooie glans. Een clubfauteuil in een gewaagde velvet is helemaal het einde. Groen is nog steeds heel erg gaande, dus een fijne grote tropische plant op een bijzettafel maakt het af. Door hem wat hoger te zetten, vult hij mooier de ruimte.

Kies voor een materialenmix van accessoires, en overdrijf gerust: fonkelende glazen vazen, die je vult met theatrale grote bloemtakken, zoals gladiolen of orchidee. Grote kandelaars in verschillende maten, een aantal spiegels die voor een ruimtelijk effect zorgen, en vooral veel goud en messing accenten. De laatste jaren zag je veel metalen terugkomen in het interieur, waaronder ook brons en zilver, maar goud sluit prachtig aan bij de kleuren van de classics, en zet qua trend nog even door.

De interieurontwerpers van PINTA weten als geen ander hoe je zo’n fijne klassieke sfeer bij elkaar brengt, En binnen die classic-trend zijn natuurlijk veel mogelijkheden: van over de top indrukwekkend, tot subtiel stijlvol. Want uiteindelijk heeft iedereen zijn eigen smaak.
Vraag naar de mogelijkheden voor een advies, zodat we samen een persoonlijk interieur kunnen ontwerpen!

Deel dit bericht op social media
Onze partners