Aan je muur! - Pinta
INSPIRATIE

Aan je muur!

11 december, 2017

Vaak horen we als ontwerpers dat mensen zich vaak geen raad weten met hun wanden. Een beetje ‘gaten-angst’ heeft daar vaak ook wel mee te maken. Voor dat laatste zijn veel mooie oplossingen: een rail tegen het plafond aan zorgt ervoor dat je kunstwerken aan perlondraden kunt ophangen, en zo geen gatenkaas van je wanden hoeft te maken. We geven graag een paar tips en advies om iets verrassends van je wand te maken.

Interieurtip 1:
Hang niet wat schilderijtjes ‘her en der’ op, dat mist zijn effect. Maak een échte gallery-wand en hang verschillende kunstwerken bij elkaar. Afhankelijk van de sfeer van je interieur kan dit een strakke compositie zijn, met allemaal dezelfde mooie grafische lijsten eromheen. Maar net zo goed past het in een nonchalanter interieur, om juist een diversiteit van lijsten, formaten en kleuren op te hangen in een evenzo luchtige opstelling.

Interieurtip 2:
Misschien een open deur: maar licht je kunstwerken goed uit. Het best met één of meerdere gerichte spots. Zonder licht valt de hele wand weg als het ‘s avonds donker is.

Interieurtip 3:
Maak er een 3-D ‘spektakel’ van. Schilderijen zijn doorgaans plat, soms zijn ze in een wat dikkere lijst geplaatst. Het is ook leuk om een verzameling kunst, items als één presentatie te zien: Zet bijvoorbeeld een mooie zuil met beeld (of plant) tussen de schilderijen.

Interieurtip 4:
Kijk eens op www.dockfour.nl voor supercoole wandinspiratie! Het is decoratief, functioneel, en werkt ook nog eens goed voor een betere akoustiek!

Interieurtip 5:
Schilderijen hangen vaak veel te hoog, zodat je er niet optimaal van kunt genieten. Onze tip: bepaal de hoogte van de schilderijen terwijl je zit. Dan kun je veel beter bepalen wat de juiste hoogte is.

Interieurtip 6:
Blijf je het tóch lastig vinden om echt iets aan de wanden te hangen, durf dan eens met een hele uitgesproken kleur op je wand, of een mooie grove structuur! Ook hiermee maak je een mooi statement en geeft het je interieur écht sfeer!

Het blijft misschien nog best lastig om goede keuzes te maken. Wij helpen graag met een persoonlijk interieuradvies, dat zo groot maar ook zo klein is als bij je past. Wij kijken met een frisse blik naar jou als bewoner, naar de ruimtes en ook naar de spullen die je al hebt, en komen gegarandeerd met verrassende ideeën!

Deel dit bericht op social media
Onze partners